Narwal iPhone Hoesje (Linkerkant)Narwal iPhone Hoesje (Rechterkant)Narwal iPhone Hoesje (Achterkant horizontaal)
Narwal iPhone Hoesje (Achterkant)
€ 29,05
per hoesje
 

Narwal iPhone Hoesje

Bekijk productdetails

Andere designs in deze categorie

Over Telefoonhoesjes

Aangeboden door

Apparaat type: iPhone 13

Onze voordeligste hoes tot nu toe! Deze slanke en lichte case is de perfecte manier om uw telefoon een persoonlijke touch te geven. Gemaakt van polycarbonaat biedt deze case bescherming zonder extra volume toe te voegen.

  • Ontworpen voor de Apple iPhone 13
  • Gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat
  • Ultradunne pasvorm met eenvoudig klikontwerp
  • Duurzame, levendige bedrukking die bestand is tegen krassen, afbladderen en verkleuring
  • De case belemmert draadloos opladen niet

Over dit ontwerp

Narwal iPhone Hoesje

Kenmerkt drie narwalen, Monodon monoceros. De narwal is verwant aan de beloega en leeft het hele jaar door in het Arctisch gebied. Ze worden voornamelijk aangetroffen in de wateren van Groenland en Canada, zelden ten zuiden van 65 ° NB. Mannetjes wegen tot 1.600 kilogram, vrouwtjes wegen ongeveer 1.000 kilogram. De grootste narwal ooit gevonden woog 1.590 kilogram. Ze zijn qua vorm gelijk aan de beloega en hebben ongeveer tien centimeter isolerende vetlaag. Narwalen verzamelen zich normaal gesproken in groepen van ongeveer vijf tot tien individuen. In de zomer komen verschillende groepen samen en vormen grotere groepen. Narwal is afgeleid van het Oudnoorse woord nár, wat "lijk" betekent, verwijzend naar de grijzige, gevlekte pigmentatie van het dier, als die van een verdronken zeiler. Narwalen zijn het donkerst als ze jong zijn en worden witter met de leeftijd. Het meest opvallende kenmerk van de mannelijke narwal is zijn enkele 2-3 meter lange gedraaide slagtand. Het is een snijtand die uit de linkerzijde van de bovenkaak steekt en een linkshandige helix vormt. De wetenschappelijke naam van de narwal, Monodon monoceros, is afgeleid van "één-tand één-hoorn". De slagtand kan tot 3 meter lang zijn - vergeleken met een lichaamslengte van 4-5 meter - en tot 10 kilogram wegen. Ongeveer één op de 500 mannetjes heeft twee slagtanden, wat gebeurt wanneer de rechter snijtand, normaal klein, ook uitgroeit. Een vrouwelijke narwal kan ook een slagtand produceren, maar dit komt zelden voor, en er is één geregistreerd geval van een vrouwtje met dubbele slagtanden. Dit gedrag wordt verondersteld sociale dominantiehiërarchieën te handhaven. Soms wrijven mannelijke narwalen hun slagtanden tegen elkaar in een activiteit die "tusking" wordt genoemd. De reden voor dit gedrag is onbekend; het kan zijn om "jeuk te krabben" (de basis van de slagtand is meestal besmet met luizen); of het kruisen van slagtanden kan een vriendelijke begroeting zijn. De meest algemeen aanvaarde theorie voor de rol van de slagtand is vergelijkbaar met de manen van een leeuw of de staartveren van een pauw. Het kan helpen om sociale rang te bepalen, dominantiehiërarchieën te handhaven of jonge mannetjes te helpen de nodige vaardigheden te ontwikkelen voor prestaties in volwassen rollen. Narwalen zijn zelden waargenomen bij het gebruik van hun slagtand voor vechten of ander agressief gedrag of voor het breken van zee-ijs in hun Arctische leefomgeving. Narwalen gaan meestal op een rustig tempo verder, langzaam ademend en rollend, maar zijn opmerkelijk snel wanneer ze zich bedreigd voelen. Soms reizen ze in kleine familiegroepen en communiceren ze via een grote verscheidenheid aan piepjes, trillers, fluitjes en klikken. Narwalen hebben een relatief beperkt en gespecialiseerd dieet. Hun prooi bestaat voornamelijk uit Groenlandse heilbot, poolkabeljauw en Arctische kabeljauw, garnalen en Gonatus-pijlinktvis. Extra items die in magen zijn gevonden, zijn onder andere zeewolf, lodde, rog-eieren en soms stenen, die per ongeluk worden ingenomen wanneer walvissen dicht bij de bodem voeren. Hoe narwalen hun prooi vangen, is onbekend. Sommige wetenschappers geloven dat narwalen hun prooi verdoven met geluid, net als dolfijnen. Narwalen vertonen seizoensgebonden migraties met een hoge trouw aan de terugkeer naar de geprefereerde ijsvrije zomerverblijfplaatsen, meestal in ondiep water. In de winter worden ze voornamelijk aangetroffen in offshore, dieper water onder dik pakijs, opduikend in smalle spleten in het zee-ijs, of in open water. Narwalen uit Canada en West-Groenland overwinteren regelmatig in het pakijs van de Straat Davis en de Baffinbaai langs de continentale helling met minder dan 5% open water en hoge dichtheden van Groenlandse heilbot. Voedsel zoeken in de winter is goed voor een veel groter deel van de energie-inname van narwalen dan in de zomer en als mariene roofdieren zijn ze uniek in hun succesvolle exploitatie van diepe arctische ecosystemen. Het meest opvallende van hun aanpassingen is het vermogen om diepe duiken uit te voeren. Wanneer ze zich op hun overwinteringsgronden bevinden, maken de narwalen enkele van de diepste duiken ooit geregistreerd voor een zeezoogdier, duikend tot ten minste 800 meter meer dan 15 keer per dag, waarbij veel duiken 1.500 meter bereiken. Duiken naar deze diepten duren ongeveer 25 minuten, inclusief de tijd die aan de onderkant wordt doorgebracht en de reis naar beneden en terug naar het oppervlak. In de ondiepere zomerverblijfplaatsen duiken narwalen tot diepten tussen 30 en 300 meter. De enige roofdieren van narwalen naast mensen zijn ijsberen en orka's. Inuit-mensen mogen deze walvissoort legaal jagen voor het levensonderhoud. Het noordelijke klimaat biedt weinig voeding in de vorm van vitamines die alleen kunnen worden verkregen door de consumptie van zeehond, walvis en walrus. Bijna alle delen van de narwal, vlees, huid, spek en organen, worden geconsumeerd. Mattak, het woord voor rauwe huid en spek, wordt beschouwd als een delicatesse, en de botten worden gebruikt voor gereedschap en kunst. In sommige plaatsen in Groenland, zoals Qaanaaq, worden traditionele jachtmethoden gebruikt en worden walvissen geoogst vanuit handgemaakte kajaks. In andere delen van Groenland en Noord-Canada worden speedboten en jachtgeweren gebruikt. Hoewel populaties stabiel lijken, is de narwal bijzonder kwetsbaar geacht voor klimaatverandering vanwege een smal geografisch bereik en gespecialiseerd dieet. Narwalen die in gevangenschap zijn gebracht, sterven meestal snel. In de Inuit-leg
Ontwerp van international designer

Klant beoordelingen

Er zijn nog geen reviews voor dit product.Heb je dit product gekocht?

Tags

arctischgroengroenlandnatuurdieren in het wildzeeeenhorneenhoorndierennarwalcanada

Andere Info

Narwal iPhone Hoesje
Product ID: 179182410497276518
Ontworpen op: 29-9-2014, 18:16
Rating: G